„Moja Mała Ojczyzna”- konkurs o walorach kulinarnych na najciekawszy vlog, blog bądź prezentację multimedialną
Organizatorzy:
Zespół Szkół Rzemiosł Artystycznych im. Stanisława Wyspiańskiego, reprezentowany przez Magdalenę Baniewską koordynatora projektu w ZSRArt we współpracy z Zespołem Szkół Ekonomiczno-Turystycznych im. Unii Europejskiej w Jeleniej Górze, reprezentowanym przez Kazimierę Piterę, koordynatora projektu
Adresaci konkursu:
Uczniowie jeleniogórskich szkół średnich, biorący udział w projekcie „Moja Mała Ojczyzna”
Miejsce:
Aula Zespołu Szkół Ekonomiczno-Turystycznych w Jeleniej Górze: Jelenia Góra, ul. Piłsudskiego 27.
Regulamin:
- Uczniowie przygotowują blog, vlog bądź prezentację multimedialną na temat wybranego przepisu z książki „Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy”.
- W pierwszym etapie ocenia się zawartość merytoryczną i realizację tematu, w drugim - uczniowie prezentują przed komisją swoje prace. Komentarz będzie oceniany (uczniowie mówią, nie czytają z kartki).
- Forma prezentacji jest dowolna- punktowana będzie wartość artystyczna, kreatywność, przebranie „kucharzy” oraz dowcip. Drużyny powinny wyjaśnić dlaczego akurat ten przepis zainspirował je do przygotowania danej potrawy.
- Blog, vlog czy prezentacja nie mogą być dłuższe w odbiorze niż 7 min.
- Do konkursu mogą przystąpić uczniowie indywidualnie lub w zespołach 2-4 osobowych. W przypadku dużej ilości prac, koordynator danej szkoły organizuje etap szkolny, a zwycięzców zgłasza na konkurs międzyszkolny.
- Termin przesyłania prac- 20.04.2022 r.
- Prace bądź link do nich należy wysłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
- Konkurs zostanie rozstrzygnięty 27.04.2022 r. o godzinie 11.00 w auli szkolnej Zespołu Szkół Ekonomiczno- Turystycznych im. Unii Europejskiej w Jeleniej Górze.
- Tego dnia drużyny stawiają się w wyżej wymienionym miejscu wraz z opiekunem (najlepiej koordynatorem MMO).
- Za najciekawsze prace przewidziane są nagrody i dyplomy.
Literatura do konkursu:
„Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy”- Przemysław Wiater, Emil Mendyk, Piotr Gryszel
Uwaga:
Organizator zastrzega sobie możliwość zmian!